THERMOFLUX INTERIO 22kW нов модел

Почитувани,
Чест ни е да Ви го претставиме новиот редизајниран модел на котелот THERMOFLUX INTERIO 22kW!
Новиот модел се одликува со препознатлив дизајн и едноставност во употребата како и одржувањето. Со уште помали димензии во однос на претходниот, им пружа на коисниците можност за сместување и во најмалите простори.
Вградената тробрзинска циркулациона пумпа Grundfos 25/6, експанзионен сад и сигурносен вентил го прават уште поедноставен за употреба, а пак вградениот полуавтоматски механизам за чистење многу ја олеснува неговата употреба и одржување давајќи му предност пред на него сличните производи.
Котлите THERMOFLUX INTERIO 22kW се максимално изолирани така што целата топлотна енергија ја предаваат на инсталацијата (радијатори, подно, фенкојлери или други грејни тела).
Внатрешната страна на вратата на котелот е обложена со специјален материјал вермикулит чија функција е максимална изолација на вратата како и дополнителна задршка на топлотната енергија што се ослободува при горењето на пелетите со што допринесува за уште поголема ефикасност на котелот.
Воедно вермикулитот прави и абсорпција на CO2 честичките со што ја зголемува еколошката ефикасност на котелот.

Theroflux Interio 22kW THERMOFLUX INTERIO 22KW ThermoFLUX Interio 22
За повеќе информации обратете се во ТЕХНО АУТО.
http://tehnoauto.com.mk/
022 463 333 / 071 257 086

НЕ ДОЗВОЛЕТЕ СИ ДА БИДЕТЕ ИЗМАМЕНИ!

НЕ ДОЗВОЛЕТЕ СИ ДА БИДЕТЕ ИЗМАМЕНИ!

ПОРАДИ СЕ ПОГОЛЕМАТА ПОПУЛАРНОСТ НА ГРЕЕЊЕТО НА ПЕЛЕТИ, А СО ЦЕЛ ДА ОСТВАРАТ ШТО ПОГОЛЕМА ПРОДАЖБА И ПРОФИТ, НА МАКЕДОНСКИОТ ПАЗАР СЕ ПОЈАВИЈА НАШИ ДОМАШНИ ТРГОВСКИ ФИРМИ КОИ ГО ЗЛОУПОТРЕБУВААТ СЛОГАНОТ “БОСАНСКИ КОТЛИ НА ПЕЛЕТИ”.

СЛОГАН КОЈА ПОРАДИ ИЗВОНРЕДНИОТ КВАЛИТЕТ НА THERMOFLUX КОТЛИТЕ И КАМИНИТЕ НА ПЕЛЕТИ, КАКО И ЗАРАДИ НАШАТА ЦЕЛОСНА ПОСВЕТЕНОСТ И ОДЛИЧНИОТ СЕРВИС СТАНА ПОПУЛАРЕН СИНОНИМ ЗА КВАЛИТЕТЕН КОТЕЛ НА ПЕЛЕТИ НА МАКЕДОНСКИОТ ПАЗАР.

НО, ПРОИЗВОДИТЕЛОТ НА КОТЛИ И КАМИНИ НА ПЕЛЕТИ THERMOFLUX ОД ГРАДОТ ЈАЈЦЕ ВО БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Е ЕДЕН И ЕДИНСТВЕН “ОРИГИНАЛЕН”, ПОВЕЌЕ ОД 10 ГОДИНИ ДОКАЖАН СО СВОЈОТ ВРВЕН КВАЛИТЕТ, КОЈ ИЗРАСНА ВО ЕВРОПСКИ БРЕНД, СО ВИСОКИ ЕВРОПСКИ СТАНДАРДИ И ПРЕСТИЖНИ ЕВРОСПКИ И СВЕТСКИ СЕРТИФИКАТИ ЗА КВАЛИТЕТ.

А НИЕ “ТЕХНО АУТО” ЧУВСТВУВАМЕ ГОЛЕМО ДОСТОИНСТВО ШТО ПОВЕЌЕ ОД 7 ГОДИНИ СМЕ ЕДИНСТВЕНИ ОВЛАСТЕНИ УВОЗНИЦИ И СЕРВИСЕРИ НА БРЕНДОТ THERMOFLUX ЗА МАКЕДОНИЈА И ЕДНИ ОД ПРВИТЕ КОИШТО ГО “ДОНЕСОА” ГРЕЕЊЕТО НА ПЕЛЕТИ ВО МАКЕДОНИЈА.
ОСВЕН ПРОДАЖБА ИМАМЕ И КОМПЛЕТЕН И ДОКАЖАН СЕРВИС, А НАШИТЕ СЕРВИСЕРИ СЕ ОБУЧЕНИ ВО САМАТА ФАБРИКА THERMOFLUX И ПОСЕДУВААТ СЕРТИФИКАТИ ЗА УСПЕШНО ЗАВРШЕНА ОБУКА.

ИАКО ВЕЌЕ ДОКАЖАН СО КВАЛИТЕТОТ НА СВОИТЕ ПРОИЗВОДИ, THERMOFLUX, ПОСТОЈАНО ВЛОЖУВА ВО УСОВРШУВАЊЕ НА КОНСТРУКЦИЈАТА И КАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА КОТЛИТЕ И КАМИНИТЕ НА ПЕЛЕТИ.

ДРУГИ ФИРМИ И ФАБРИКИ СЕ ОБИДУВААТ ДА ГИ КОПИРААТ THERMOFLUX КОТЛИТЕ И КАМИНИТЕ НА ПЕЛЕТИ, НО СИТЕ ТИЕ СЕ САМО ТОА, КОПИИ НА ОРИГИНАЛОТ И ДЕЛЕКУ СЕ ОД КОНСТРУКЦИЈАТА И ПЕРФОРМАНСИТЕ КОИ ШТО ГИ ИМААТ THERMOFLUX КОТЛИТЕ И КАМИНИТЕ, А ВОЕДНО НЕ ГИ ПОСЕДУВААТ НИТУ ПРЕСТИЖНИТЕ СЕРТИФИКАТИТЕ КОИШТО ГИ ИМА THERMOFLUX.

ВИ БЛАГОДАРИМЕ НА РАЗБИРАЊЕТО И ИМ БЛАГОДАРИМЕ НА СИТЕ НАШИ ДОСЕГАШНИ И ИДНИ КУПУВАЧИ НА КОТЛИТЕ И КАМИНИТЕ НА ПЕЛЕТИ ОД БРЕНДОТ THERMOFLUX, ВАШИТЕ ИСКРЕНИ ПОФАЛБИ И ВАШЕТО ЗАДОВОЛСТВО ОД КОРИСТЕЊЕТО НА ИСТИТЕ Е ОНА ШТО НЕ МОТИВИРА ДА БИДЕМЕ УШТЕ ПОДОБРИ ВО НАШАТА КОМПЛЕТНА УСЛУГА И ГРИЖА ЗА ГРЕЕЊЕТО НА ВАШИТЕ ДОМОВИ ИЛИ ДЕЛОВНИ ОБЈЕКТИ.

СО ПОЧИТ,
ТЕХНО АУТО

Повеќе информации на:
http://tehnoauto.com.mk/
тел. 02 2463 333
моб. 071 322 505 / 070366930

Котли на дрвена сечка и пелет EcoChip 150kW и 300kW

THERMOFLUX Logo Vektorsko 3

pellet_sjecka

Топловодниот котел EcoChip 150 и 300 е предвиден за ложење на дрвена сечка и дрвен пелет. Овие горива спаѓаат во обновливи извори на енергија и нивното користење овозможува огромни заштеди.

Системот на работа му овозможува на корисникот комфор при употреба, како и минимални обврски околу одржувањето. Котлите се опремени со автоматски полжав за внес на горивото, автоматска потпала и повеќе нивоа на термичка заштита.

Технологијата на изработка на котелот со најсовремени компоненти го прават сигурен во работата и лесен за управување. Благодарение на модуларната конструкција, поставувањето и приклучувањето на котелот е многу едноставно.

Котлите од серијата EcoChip испуштаат најмалку штетни емисии и овозможуваат максимално искористување без оглед на степенот на работа, што се должи на најсовремената контролна регулација со вградена ламбда сонда, при што согорувањето во секој момент е прилагодено на јачината на греење.

ПРЕДНОСТИ:

–  ЕДНОСТАВНО УПРАВУВАЊЕ СО КОТЕЛОТ

– ЗАФАЌААТ МАЛ ПРОСТОР И БЛАГОДАРЕНИЕ НА МОДУЛАРНАТА ИЗВЕДБА ОВОЗМОЖУВААТ ЛЕСЕН ПРИСТАП

– НИСКА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА

– МАКСИМАЛНО ИСКОРИСТУВАЊЕ БЕЗ ОГЛЕД НА СТЕПЕНОТ НА РАБОТА

– ИЗРАБОТЕН ОД ВИСОКОКВАЛИТЕТНИ МАТЕРИЈАЛИ

– НИСКА ЕМИСИЈА НА ШТЕТНИ ГАСОВИ

 

Дополнителни информации

Предности кои го истакнуваат EcoChip котелот во нашиот регион:

– Наменет е за согорување на дрвена сечка и пелети

– Автоматска регулација опремана со ламбда сонда

– Ниска цена на енергенсот

– Автоматско чистење на ложиштето  и изменувачите

– Голема автономија во работата

– Едноставно одржување

– Голема заштеда со минимален напор (човечкиот фактор е сведен на минимум)

20-webpresjek-1458640181  20-ecochip150-2-1456239422

Намена – Котелот е наменет за индустриски кои имаат голема потреба од енергија.  Греењето на сечка е долгорочна и најисплатлива инвестиција. Најголема предност на овој котел е тоа што може да согорува сечка со висок степен на влажност. Поточно околу 3m3 сува сечка заменува 1t пелети. Цената на сечката е секогаш ниска затоа што за нејзината припрема не се потребни хали и комплекси. Загревањето на објект со сечка е неспоредливо поефтино во споредба со загревањето на пелети.

Регулација – Регулацијата со екранот на допир во боја е многу едноставна. Комората за согорување е направена од специјален високо-температурен шамот што овозможува целосно искористување на сите енергенси кои се користат.

– Согорувањето е управувано од ламбда сонда. Ламбда сондата постојано ги контролира димните гасови и управува со доводот на примарниот и секундарниот воздух, така секогаш има совршени вредности на согорување и се постигнуваат најниски вредности на емисии без разлика на степенот на работа на котелот и горивото кое го користи. Резултатот е мала потрошувачка на горивото и ниски емисии на штети гасови.

– Системот на автоматско чистење на ложиштето ни овозможува сигурна потпала и довод на воздух за согорување.

– Вградениот механизам за чистење на цевните изменувачи со тубулаторите се активира во текот на работата со што постојано обезбедува чиста површина без потреба на работна рака на корисникот.

– Исфрлање на пепелот од ложиштето е во подвижна кутија

– Котелот е опремен со повеќе нивоа на термичка заштита

dobavljac_thumb dozator_thumb eco_logic_sa_ciscenjem_izmjenjiv

Технички податоци

Општи податоци  E.M  EcoChip 150   EcoChip 300
1 Максимална јачина kW 150 300
2 Минимилна јачина kW 50 100
3 Електроприклучок (Јачина / Фрекфенција) V,Hz 400 / 50400/50
4 Температура на димни гасови °C <160 <160
5 Максимален дозволен работен притисок bar 33
6 Максимална дозволена работна температура на котелот °C 85 85
7 Минимална дозволена работна температура на котелот °C 60 60
8 Гориво Дрвена сечка / пелет Дрвена сечка / пелет
Технички податоци на котелот и приклучоци
1 Ширина  mm 2300 3700
2 Висина / со bypass mm 2000 / 2430 2500
3 Длабочина mm 1250 1600
4 Содржина на вода во котелот l 420 770
5 Ширина  (вентилатор-котел-дозатор) mm 3700 4610
6 Težina kotla kg 1800 4350
7 Visina odvoda/ povrat mm 1900/160 2080/615
8 Минимален  подпритисок на оџак Pa / mbar 20-30 / 0,2 – 0,3 20-30 / 0,2 – 0,3
9 Висина на излез на оџакот mm 2000 2170
10 Пречник на оџак Ø 250 300

Сертификат ISO 9001 THERMOFLUX

Надворешен линк

 

 

EcoLogic автоматски котел на пелет

THERMOFLUX Logo Vektorsko 3

EcoLogic автоматски котел на пелет

  • Специјално ложиште со температурно отпорен шамот
  • Автоматско чистење на цевните изменувачи и ложишето
  • Потполно искористување на енергенсот со минимална емисија на гасови
  • LCD екран во боја, чувствителен на допир
  • Поврзување со интернет и целосна контрола на котелот

Чистење на котелот по 1000 kg потрошени пелети.

Чистење на котелот еднаш годишно.

Котелот EcoLogic е котел од највисока класа во рангот на најсовремените и најмодерни котли на Европскиот пазар. Создаден е како резултат на соработката меѓу нашите професионалци со реномирани институти во Германија и Австрија.

Котелот е опремен со еден од најсовремените регулатори со TFT екран во боја чувствителен на допир. Управувањето и контролата на самиот котел е многу едноставна.

Регулаторот поддржува спојување со 3 циркулациони пумпи, мотор за мешачкиот вентил и акумулационен резервоар за топла вода. Прилагодлив на 10 различни начини на спојување на инсталации на централно греење.

Зошто е најдобар?

Ложиштето на котелот е обложено со специјален шамот кој овозможува висока температура на согорување а со самото тоа и висок степен на искористување на енергенсот. Котелот има систем за автоматско чистење на решетката во ложиштето и цевните изменувачи што овозможува потпала и беспрекорна работа на котелот. Чистење на кутијата за пепел е потребно по потрошени 1000kg пелети. Комплетно чистење на котелот е потребно да се изврши еднаш годишно.

Можноста за поврзување со интернет како и управувањето на работата на котелот со помош на надворешен термостат му овозможуваат на корисникот висок комфор со минимална цена за греење.

Дополнителна опрема:

  • Како дополнителна опрема може да се нарача модул за спојување преку интернет кој е компатибилен со сите Android, IOS и Windows уреди. Корисникот може преку апликации да има потполна контрола над котелот (уклучување/исклучување, промена на јачина, температура и програма)
  • Исто така модулот може да се поврзе со надворешен термостат, со чија помош регулаторот ја контролира работата на котелот и температурата на водата врз основа на надворешната температура.

97-ecologic-lijevomali-1-1456239333
97-webelset-1458644009

97-webecologicpresjek-1458643670

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Технички карактеристики

Општи податоци  EcoLogic 35
1 Максимална јачина kW 35
2 Минимална јачина kW 11
3 Приклучок на ел. енергија (Напон / Фреквенција) V,Hz 220 V, 50 Hz
4 Приклучок на ел. енергија (Струја) A 10
5 Класа на котел 5
6 Максимален дозволен работен притисок bar 3
7 Максимална дозволена температура на излез °C 80
8 Минимална дозволена температура на поврат °C 60
9 Гориво Пелет C1 по EN 303-5:2012 табела 7;
Содржина на влажност понизок од 12%
10 Потрошувачка на пелети min / max kg 2,35 / 7,5
11 Количина на пелети во резервоарот kg 280
12 Минимална димензија на отворот за довот на свеж воздух cm 30 x 10
Технички податоци на котелот и приклучоци
1 Ширина mm 1561
2 Висина mm 1535
3 Длабочина mm 758
4 Содржина на вода во котелот l 80
5 Тежина kg 420
6 Висина на одвод / довод mm 685 / 1407
7 Минимален подпритисок на оџакот Pa / mbar 5 / 0,05
8 Висина на оџакот mm 1566
9 Дијаметар на оџак Ø 130

Сертификат

Надворешен линк