ЕКСКЛУЗИВНО ВО ТЕХНО АУТО! СУБВЕНЦИИ ДО 30.000 ДЕНАРИ+ЕКСТРА ПОПУСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ ВО ГОТОВО+МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ И ДО 12 РАТИ БEЗ КАМАТА+ВОНСЕЗОНСКИ ЦЕНИ НА ПЕЛЕТИ

НАЈНОВ ОГЛАС ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА КУПУВАЊЕ НА КОТЛИ И КАМИНИ (ПЕЧКИ) НА ПЕЛЕТИ.
Сите подетални информации можете да ги прочитате на следниов линк:

http://www.skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=10011&mid=482&tabId=1
ТЕХНО АУТО СЕ ВКЛУЧУВА ВО АКЦИЈАТА ЗА СУБВЕНЦИИ ОБЈАВЕНА ОД ГРАД СКОПЈЕ СО ПОСЕБЕН ПОПУСТ НА THERMOFLUX КОТЛИТЕ И КАМИНИТЕ НА ПЕЛЕТИ.

ОСВЕН НА КОТЛИТЕ И КАМИНИТЕ НА ПЕЛЕТИ ОДОБРУВАМЕ И СПЕЦИЈАЛЕН ЕКСТРА ПОПУСТ НА ЦЕЛОКУПНИОТ НАШ ПРОДАЖЕН ПРОГРАМ ЗА ГРЕЕЊЕ КАКО И ПОПУСТ НА ПЕЛЕТИТЕ ЗА СИТЕ КУПУВАЧИ НА THERMOFLUX КОТЛИТЕ И КАМИНИТЕ НА ПЕЛЕТИ.

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА ОВАА НЕПОВТОРЛИВА МОЖНОСТ, ОВОЗМОЖЕТЕ СИ МАКСИМАЛНО КВАЛИТЕТНО И ЕКОНОМИЧНО ГРЕЕЊЕ И КОМФОР ВО ВАШИОТ ДОМ, СЕГА И СО НАЈПОВОЛНИ ЦЕНИ И МОЖНОСТИ.

За сите свои купувачи на THERMOFLUX Котлите и Камините на пелети ТЕХНО АУТО и во сите наредни години, секогаш гарантира пелети со врвен квалитет и со повластена екстра цена.

ТЕХНО АУТО со своето повеќе од 27 годишно искуство Ви гарантира:
Врвен квалитет, Максимален Комфор, Максимална Ефикасност и Заштеда, Иновативно Автоматско Ракување на Котлите и Камините на пелети, Комплетна техничка и инженерска услуга и поддршка.

Беспрекорен професионален комплетен сервис.

 

За повеќе информации Ви стоиме на располагање на нашите контакт телефони:
моб. 071 257 086 // 071 322 505 // 070 366 940

Канцеларија: мобилен тел. 070 228 600 ;
фиксен тел. 02 2463 333

Или посетете го нашиот website:
http://tehnoauto.com.mk/

 

Ви благодариме на довербата.
Со почит,
ТЕХНО АУТО – Греење и климатизација

ЕКСКЛУЗИВНО ВО ТЕХНО АУТО! ГРАНТ СУБВЕНЦИИ (ПОВРАТ НА ИНВЕСТИЦИЈА) ОД 15% ДО 20% ЗА ОПРЕМА ЗА ГРЕЕЊЕ

СУБВЕНЦИИ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ И ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ!

МОЖНОСТ КОЈА НЕ СЕ ПРОПУШТА!

Програмата за Финансирање на Зелената Економија (GEFF) на Европската Банка за Обнова и Развој, обезбедува финансии за домаќинствата кои обезбедуваат енергетска ефикасност и енергетски обновливи производи и услуги за земјите во Западен Балкан меѓу кои и Македонија.

Финансирањето со GEFF се одвива преку локалните Финансиски институции, кои ја користат кредитната линија да ги финансираат заемобарателите.

Производите на ТЕХНО АУТО спаѓаат во технологиите кои ги исполнуваат стандардите за финансирање според GEFF во Македонија. Имено се работи за Котлите и печките на пелети THERMOFLUX кои се со над 94% искористеност на енергенсот како и топлинските пумпи RHOSS со COP ≥4,3.

Искористете ги поволните ЕКО кредити за унапредување на енергетската ефиксност во Вашите домаќинства.

Програмата вклучува финансирање на енергетски ефикасните производи како и трошоци за инсталацијата. Успешните проекти добиваат грант поврат на средства од 15% до 20% од инвестираната вредност!

За повеќе информации Ви стоиме на располагање на нашите контакт телефони:
моб. 071 257 086

Канцеларија: мобилен тел. 070 228 600
фиксен тел. 02 2463 333

Ви благодариме на довербата.
Со почит,
ТЕХНО АУТО – Греење и климатизација

 

ВОНСЕЗОНСКИ ЦЕНИ НА КОТЛИ И КАМИНИ НА ПЕЛЕТИ THERMOFLUX НА 12 РАТИ БЕЗ КАМАТА

ЕКСКЛУЗИВНО!  ВОНСЕЗОНСКИ ЦЕНИ И ПОПУСТИ 

TEHNO AUTO и THERMOFLUX – СЕКОГАШ НА ВАША СТРАНА. 👍
ОБЕЗБЕДЕТЕ СИ ГРЕЕЊЕ НА ПЕЛЕТИ СО ВРВЕН КВАЛИТЕТ, ОTСЕГА И СО МОЖНОСТ ЗА ОТПЛАТА И ДО 12 РАТИ БЕЗ КАМАТА.✨
ЗА ДА ИМ ИЗЛЕЗЕМЕ ВО ПРЕСРЕТ НА ВАШИТЕ БАРАЊА ЈА КРЕИРАВМЕ ОВАА МОЖНОСТ ЗА РАСТЕРЕТУВАЊЕ НА ИНВЕСТИЦИЈАТА ЗА ГРЕЕЊЕ.

TEHNO AUTO, повеќе од 27 Години е генерален увозник на голем број реномирани брендови.

Ви нудиме комплетна високо квалитетна опрема за греење, како и бесплатна врвна инжинерска услуга за изработка на детален проект и конкретна понуда за греење на Вашиот дом или деловен објект.

TEHNO AUTO Секогаш се грижи за своите купувачи, располагаме со наш сопствен професионален сервис за Котлите и Камините на пелети.

Нашите сервисери се детално обучени и поседуваат сертификат од фабриката THERMOFLUX.

За повеќе информации Ви стоиме на располагање на нашите контакт телефони:
моб. 071 257 086 // 071 322 506 // 070 366 940
Канцеларија: мобилен тел. 070 228 600 ;
фиксен тел. 02 2463 333

А воедно Ве покануваме да не посетите во нашите канцеларии и изложбен салон во населба Аеродром – ТЦ “Три Бисери”.
Ви благодариме на довербата.
Со почит,
ТЕХНО АУТО – Греење и климатизација

Vonsezonsi ceni na 12 rati bez kamata

 

ГРЕЕЊЕ НА ПЕЛЕТИ СО ВРВЕН КВАЛИТЕТ

Tehno Auto vonsezonski popust na oprema za greenje

ГРЕЕЊЕ НА ПЕЛЕТИ СО ВРВЕН КВАЛИТЕТ КОЕ НИКОГАШ НЕМА ДА ВЕ ИЗНЕВЕРИ 🔥
МАКСИМАЛНО ЕФИКАСНО И ЕКОНОМИЧНО, ЧИСТО И СИГУРНО.
ГРЕЕЊЕТО НА ПЕЛЕТИ СО THERMOFLUX КОТЛИТЕ И КАМИНИТЕ НА ПЕЛЕТИ, ЌЕ ВИ ПРЕТСТАВУВА ВИСТИНСКО ЗАДОВОЛСТВО И ЌЕ ВЕ СЛУЖИ СО ГЕНЕРАЦИИ.

🏡 РАСПОЛАГАМЕ СО СЕ ОД ОПРЕМА ЗА ГРЕЕЊЕ, А ЗА КОМПЛЕТ ИНСТАЛАЦИЈА ЗА ГРЕЕЊЕ, НА ПРИМЕР, КОТЕЛ ИЛИ КАМИН НА ПЕЛЕТИ И РАДИЈАТОРИ ОДОБРУВАМЕ ЕКСТРА ПОПУСТ НА ОПРЕМАТА ЗА ГРЕЕЊЕ.

НИЕ, ТИМОТ НА TEHNO AUTO СО НАШЕТО ПОВЕЌЕ ОД 27 ГОДИНИ ИСКУСТВО ВО ОБЛАСТА НА ГРЕЕЊЕ, ЦВРСТО СТОИМЕ ЗАД СИТЕ НАШИ ВЕТУВАЊА 👍

THERMOFLUX Котлите и Камините на пелети би биле следен најдобар пријател на Вашиот дом, кој ќе Ве грее и успокојува, ќе Ви штеди и никогаш нема да Ве изневери.

Убедливо најдобри котли и камини на пелети на Македонскиот пазар, активно го работиме и застапуваме реномираниот бренд THERMOFLUX од 2010 година и сме едни од првите коишто во Македонија го донесовме греењето на пелети.

Проверете зошто сите зборуваат дека, кога станува збор за греење на пелети, докажано најдобри се Босанските Котли и Камини на пелети THERMOFLUX.

TEHNO AUTO Ви обезбедува високо професионална услуга и техничка поддршка. Како при изборот на најсоодветен THERMOFLUX Котел или Камин на пелети, така и во постпродажниот период.

Потврдуваме 5 Години гаранција на THERMOFLUX Котлите и Камините на пелети, бесплатен транспорт и пуштање во работа на котелот / каминот, како и Ваша детална обука за ракувањето со нив и со нивната комплетна автоматика.

TEHNO AUTO се грижи за сите свои купувачи, имаме комплетен професионален сервис и резервни делови. Врвна услуга за 100% задоволни корисници, како во така и вон гарантниот рок.

За повеќе информации Ви стоиме на располагање на нашите контакт телефони:
тел. 02 2463 333
моб. 071 322 506 / 070 366 940

Ви благодариме на довербата.

Со почит,
ТЕХНО АУТО – Греење и климатизација

Неколку директни линкови до нашиот website од Котлите и Камините на пелети THERMOFLUX:

http://tehnoauto.com.mk/kamini-na-peleti-thermoflux-interio/
http://tehnoauto.com.mk/kotli-na-peleti-thermoflux-pelling/
http://tehnoauto.com.mk/kotli-interio-22kw-2/

TEHNO AUTO ISO 9001:2008

Почитувани,

На 06.10.2016 ТЕХНО АУТО доби сертификат за успешна имплементација, примена и одржување на системот за управување со квалитет со согласност со барањата на меѓународниот стандард ISO 9001:2008 во подрачјето за “Продажба на опрема за греење, ладење, климатизација и вентилација”

Tehno Auto Sertifikat ISO 9001:2008

СПЕЦИЈАЛЕН ПОПУСТ НА ЦЕНИ ЗА ОПРЕМА ЗА ПАРНО ГРЕЕЊЕ

Техно Ауто Ви нуди комплетна опрема за Вашето греење притоа користејќи квалитетни производи, добра услуга и применето знаење на тимот се со цел задоволување на потребите на секој индивидуален корисник.

За таа цел овозможуваме СПЕЦИЈАЛЕН ПОПУСТ ЗА ЦЕЛА ГРЕЈНА ИНСТАЛАЦИЈА на Вашиот објект кој вклучува:

 

КОТЕЛ ИЛИ ПЕЧКА НА ПЕЛЕТИ

РАДИЈАТОРИ

ЦЕВНА ИНСТАЛАЦИЈА ЗА ТОПЛОВОДНО ГРЕЕЊЕ

 

ВЕ ПОКАНУВАМЕ ВО ТЕХНО АУТО ЗА ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ!

КОТЛИ НА ПЕЛЕТИ THERMOFLUX INTERIO

THERMOFLUX Logo Vektorsko 3

  • ПРОВЕРЕТЕ ЗОШТО СМЕ БРОЈ 1 НА ПАЗАРОТ ЗА ПЕЛЕТИ И КОТЛИ И ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ! 

Греењето на пелети во моментов е апсолутен хит бидејќи е два пати поевтино од греењето на нафта и струја, а дури и до три пати поевтино од греењето на индустриска струја. Со нашите котли и печки на пелети заштедувате, а сте потполно стоплени во секое време. Користењето и одржувањето на котлите и печките THERMOFLUX PELLING И INTERIO е многу едноставно како поради нивната конструкција така и поради самите физички карактеристики на пелетите (калориската моќност)

Theroflux Interio 22kW THERMOFLUX INTERIO 22KW ThermoFLUX Interio 22

ЕКОЛОШКИ И ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ

КОТЛИ НА ПЕЛЕТИ

Interio 22 kW

Котелот Interio 22kW е котел со модерен дизајн наменет за корисници кои немаат доволно простор за поставување котел. Котелот е компактен и доволно му е само 1m2 за поставување, така да може да се смести и во најмалата просторија. Резервоарот за пелети кој собира 50kg, дигиталната регулација со програма за седум дена, гусеното ложиште, циркулационата пумпа, експанзиониот сад и сигурносниот вентил кои се вградени во котелот го прават поедноставен за вградување и употреба.

Котелот Interio 22kW претставува идеално решение за загревање на простотот, за сите оние кои имаат проблем со сместувањето на котелот. Котелот има вертикални цевни топлински изменувачи и се наменети за приклучување на систем за централно греење. Котлите се топлотно изолирани така што немаат загуба на топлина во просторот.

Контролниот панел овозможува едноставно регулирање на топлината, промена на опции и прилагодување кон индивидуалните потреби на корисникот. Можноста за програмирање на палењето и гасењето (4 пати дневно палење и 4 пати дневно гасење) како и можноста за приклучување на собен термостат овозможуваат удобност и потполно автоматска работа на котелот.

Дополнителна опрема

GSM модем

Собен термостат

Котелот INTERIO 22 kW е од најновата генерација на котли на пелети од THERMOFLUX, со модерен, елегантен дизајн и максимална изолација, такашто воопшто нема загуба на топлина во околината каде што е сместен, и целата енергија, топлина која ја создава ја предава на радијаторите.

Котелот е изработен од сертифициран челик со дебелина од 5mm. Оплатата на Котелот 22kW е изработена од софистициран материјал, со елегантни, заоблени линии, што допринесува за високата естетика на котелот, а воедно ја подобрува неговата изолација, ефикасност и практичност. Како би немало ни најмала загуба на енергијата во просторот котелот има дупла врата. Едната врата е онаа која го затвара ложиштето, а другата е изолирана од оплатата на котелот. На вратата (првата) на страната која е спрема ложиштето е додадена плоча од вермикулит, специјален изолирачки материјал кој не дозволува загуба на топлината, туку нејзина дополнителна задршка, со што допринесува за уште поголема ефикасност на котелот, а воедно прави и дополнително абсорбирање на CO2 честичките со што ја зголемува еколошката ефикасност на котелот.

Котелот INTERIO 22kW е наманет за сместување во котлара, ходник, под скали, во подрум, помошна просторија или можеби гаража (лесно се сместува заради неговата компактност и практичните димензии). Резервоарот за пелети кој е внатре во самиот котел е со капацитет од 50kg.

Котелот е потполно автоматски, поседува вградена комплетна софистицирана италијанска автоматика, што го прави ракувањето со него потполно автоматско, според параметрите кои ќе ги зададе корисникот автоматски палат и гасат. Автоматиката на котелот дозволува поврзување и со собен термостат, за поедноставна и пофина регулација. Автоматиката е со високи перформанси и дава можности за многу прецизно и детално регулирање на палењето и гасењето на котелот со дневен и неделен временски термостат (дури и до 4 пати дневно палење и 4 пати дневно гасење). Откако котелот ќе ја постигне саканата температура, онаа која сте ја задале, ја загаснува односно сведува на минимум својата работа (го намалува пламенот) се до следниот регистриран пад на температурата кога повторно се појачува и тоа само онолку колку што е потребно за повторно да ја постигне зададената температура. Со оваа прецизност на автоматиката котелот прави огромна заштеда на енергенсот (пелетите).

Друга предност на котелот е термостатската сонда додадена на оџакот (која е поврзана со автоматиката), а која спречува загуба на топлина преку издувните гасови односно низ оџакот, со што се зголемува ефикасноста на самиот котел.

Котелот INTERIO 22kW е компактен и комплетно опремен со софистицирана автоматика, бренер (потпалувач) со керамички грејач, внатрешно вграден резервоар за пелети од 50kg, ложиште со гусана чашка во која горат пелетите, цевни изменувачи, естетска оплата, експанзионен сад, циркулациона пумпа GRUNDFOS, сигурносен вентил, термостатски сонди вклучително и сонда на оџакот, пепелник, се ова е вклучено во цената + транспорт на котелот (и целокупната опрема) до Вашиот објект, како и пуштањето во работа и Ваша обука за користење на истата и работата на автоматиката е гратис од наша страна. Ние сме сервис и гаранција за котлите и имаме 24 часовна поддршка за корисниците, а секогаш во секое време ги имаме на лагер сите резервни делови за производите.

Околу потрошувачката на пелети

Поради високата прецизност и суфистицираност на автоматиката, котлите можат да работат од 30-100% од својот капацитет и се разбира ќе потрошат онолку колку што ќе дадат моќност на радијторите за загревање на просториите, така што ако котелот загрева помалку радијатори или помала квадратура од предвиденото, како и објектот е со добра изолација тоа автоматиката веднаш го регистрира и се разбира потрошувачката на котелот би била помала.

Овие карактеристики во однос на потрошувачката се карактеристични само за THERMOFLUX котлите и печките , кои се единствени на пазарот со својата огромна ефикасност и практичност. Ефикасноста изнесува високи 92 – 94%.

Технички карактеристики

                   Interio 22
1 Тежина kg. 240
2 Јачина kW 7-22
3 Содржина на вода L 40
4 Потребен оџак mbar 0,05/0,1
5 Доводен / повратен vod inch 1”
6 Температура на издувни гасови oC cca 160
7 Работна температура oC 50-80
8 Максимален работен притисок Bar 2,5
9 Длабочина mm 710
10 Ширина mm 675
11 Висина mm 1305
12 Дијаметар на оџак mm 80
13 Висина на одвод / довод mm 960 / 151
14 Количина на пелети во резервоарот kg 50
15 Потрошувачка на ел. енергија номинално/максимално W 90 / 410
16 Min/max потрошувачка на пелети kg/h 1,3-4,8
17 Гориво Пелети
18 Извод на оџак ( горе/назад ) назад