image

Горилник на нафта MAX

Ecoflam со години ги фокусираше своите истражувања да најде подобро решение за согорување, да ги намали штетните емисии во атмосферата, да обезбеди доверба и безбедност на своите производи. Покрај тоа обезбеди едноставен начин на одржување.
MAX е новата серија на пламеници на нафта дизајнирани од нашата сертифицирана лабораторија во Ресана, направени така да ги задоволат различните потреби во индивидуалнaта, како и индустриската побарувачка.
Новиот дизајн е направен по најнова технологија, која доаѓа од над триесет годишното искуство на Ecoflam во областа на производство на пламеници и опрема за согорување.
Главните перформанси на MAX системот ја вклучуваат потребата за создавање горилник со висока ефикасност, кој може да соодветствува со било кој вид на котел (гусен или челичен) и прилагодлив на сите различни форми кои ги бараат новите комори за согорување.
Едноставниот начин на инсталација, прилагодливоста и лесниот начин на одржување се предноста на новиот MAX систем.

· Комплетно запечатено алуминиумско куќиште со нов модерен капак
· Новиот високо ефикасен систем за вентилација (HPV) овозможува лесна компатибилност со котли со голем пад на притисок во ложиштата.
· Компактни димензии на горилникот со ниско ниво на бука.
· Нов регулатор на воздух со прогресивна микрометриска регулација приспособлива во 3 позиции.
· Воздушен регулатор со 60 или 80мм (опција)
· Ново електрично поврзување упростено за демонтажа и лесно одржување
· Главата за согорување е лесна за склопување и адаптирање
· Една завртка го држи горилникот прицврстен за прирабницата на котелот и овозможува привреми 3 позиции на задржување на горилникот заради сервисирање.
· Лесен за инсталација со прилагодлива прирабница (опција само за TL од Max 1 до Max 12).
· Моноблок електроди за лесна и сигурна инсталација заради одржување
· Двостепени верзии достапни со компактен хидраулички систем (Max AB HS).
· Low NOx верзија со жолт пламен развиена од Ecoflam.
· Max моделот достапен како “D” опција со специјална пумпа за нафта со вискозност до 200 cTs.Каталог MAX

Сертификат

Надворешен линк