logo-rhoss

AIR SUITE TECHNOLOGY!

  • ЕКСКЛУЗИВЕНИ RHOSS ITALY ФЕНКОЈЛЕРИ!
  • ОДЛИЧНА ИЗВЕДБА! ЕКСКЛУЗИВЕН ДИЗАЈН!
  • ЛЕСНА ИНСТАЛАЦИЈА!
  • НИСКОЗВУЧНА ИЗВЕДБА!
  • НИСКА ПОТРОШУВАЧКА!
  • ПОСТАВЕНИ ДОДАТОЦИ И КОНТРОЛИ!
  • ПОДНИ И ТАВАНСКИ ФЕНКОJЛЕРИ СО КАБИНЕТИ!

rhoss-brio-i-slim

Brio-I SLIM Нов тенок фенкојлер и Yardy со Нов Air Suite filter, Нова боја WHITE RAL 9003 и Нова LIT-Touch технологија за управување

 

Моделот BRIO-I SLIM е најновиот модел на фенкојлери од реномираниот Италијански бренд RHOSS Clima Evolution. Го карактеризира целосно нова конструкција, како и најнова технологија на заштитно фарбање со нова боја WHITE RAL 9003.

Фенкојлерите ги карактеризира и имплементираната INVERTER Технологија, којашто му овозможува на фенкојлерот да работи со максимална ефикасност и економичност, со што корисникот има дополнителни заштеди при користењето на системот (инсталацијата).

Новата LIT-Touch технологија за управување ги надминува сите очекувања, претставувајќи најмодерно иновативно решение за регулација со фенкојлерите. Иако термостатскиот систем за регулација има широка палета на можности, истовремено е и интуитивен и многу лесен за користење.

BRIO-I SLIM новиот модел на тенок фенкојлер со својот тенок и ексклузивен дизајн како и суштинската форма го обезбедува животниот простор со дискретен допир на елеганција.

BRIO-I SLIM фенкојлерите се издвојуваат по својот модерен дизајн, исклучително тивка работа, комфор, ниска потрошувачка и начин на користење. Производ дизајниран за иднината! Се изработува во повеќе флексибилни верзии со маски, вградени, инсталации на таван.

 

Air Suite – патентиран антибактериски систем за филтрација со природни полимери.
Филтерот Air Suite додава функција со хемиско филтрирање а со тоа го редуцира нивото на биоконтаминација на воздухот. Покрај првиот чекор на механичка филтрација на прашина, бактерии и мувла, во вториот чекор има иновативна биолошка филтрација со неоргански антимикробни нано-честички.

Зошто Air’Suite филтерот е иновативен и конкурентен:
– Додава биоцид функција со природни полимери
– Го намалува ризикот од загадување на персоналот за одржување
– Не бара електрично напојување
– Може да се интегрира во постоечки машини
– Може да се отстрани како класичен филтер со периодично одржување
– Не бара дополнително одржување во споредба со други модели на пазарот

LIT-Touch wired panel ●LIT-Touch Interfaces ●LIT-Touch panel on-board

LIT-Touch wired panel Панел со:
• LED дисплеј
• сензори на допир за:
– вентилатор
– собна температура
– режим на работа
• температурна сонда

Далечински управувач и приемник
LIT-Touch Interfaces
• вграден ресивер со температурна сонда, ЛЕД функција
• касетен приемник

LIT-Touch panel on-board
Вградена контрола со ЛЕД дисплеј комплет со :
• температура сонда

System Touch Manager нуди едноставен и ефикасен екран за контрола и програмирање на климата во индивидуални соби на објектот, ги менаџира компонентите на главниот систем со собниот терминал.

Решенија за мали, средни, комерцијални и услужни инсталации во:
хотели – ресторани – канцеларии – клиники – продавници – фитнес центри – повеќенаменски центри
BRIO_I_SLIM

Сертификат

Надворешен линк

Фенкојлери Fan Coils

50 години RHOSS Rhoss 50th years