20-ecochip150-2-1456239422

Котли на дрвена сечка и пелет EcoChip 150kW и 300kW

THERMOFLUX Logo Vektorsko 3

pellet_sjecka

Топловодниот котел EcoChip 150 и 300 е предвиден за ложење на дрвена сечка и дрвен пелет. Овие горива спаѓаат во обновливи извори на енергија и нивното користење овозможува огромни заштеди.

Системот на работа му овозможува на корисникот комфор при употреба, како и минимални обврски околу одржувањето. Котлите се опремени со автоматски полжав за внес на горивото, автоматска потпала и повеќе нивоа на термичка заштита.

Технологијата на изработка на котелот со најсовремени компоненти го прават сигурен во работата и лесен за управување. Благодарение на модуларната конструкција, поставувањето и приклучувањето на котелот е многу едноставно.

Котлите од серијата EcoChip испуштаат најмалку штетни емисии и овозможуваат максимално искористување без оглед на степенот на работа, што се должи на најсовремената контролна регулација со вградена ламбда сонда, при што согорувањето во секој момент е прилагодено на јачината на греење.

ПРЕДНОСТИ:

–  ЕДНОСТАВНО УПРАВУВАЊЕ СО КОТЕЛОТ

– ЗАФАЌААТ МАЛ ПРОСТОР И БЛАГОДАРЕНИЕ НА МОДУЛАРНАТА ИЗВЕДБА ОВОЗМОЖУВААТ ЛЕСЕН ПРИСТАП

– НИСКА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА

– МАКСИМАЛНО ИСКОРИСТУВАЊЕ БЕЗ ОГЛЕД НА СТЕПЕНОТ НА РАБОТА

– ИЗРАБОТЕН ОД ВИСОКОКВАЛИТЕТНИ МАТЕРИЈАЛИ

– НИСКА ЕМИСИЈА НА ШТЕТНИ ГАСОВИ

 

Дополнителни информации

Предности кои го истакнуваат EcoChip котелот во нашиот регион:

– Наменет е за согорување на дрвена сечка и пелети

– Автоматска регулација опремана со ламбда сонда

– Ниска цена на енергенсот

– Автоматско чистење на ложиштето  и изменувачите

– Голема автономија во работата

– Едноставно одржување

– Голема заштеда со минимален напор (човечкиот фактор е сведен на минимум)

20-webpresjek-1458640181  20-ecochip150-2-1456239422

Намена – Котелот е наменет за индустриски кои имаат голема потреба од енергија.  Греењето на сечка е долгорочна и најисплатлива инвестиција. Најголема предност на овој котел е тоа што може да согорува сечка со висок степен на влажност. Поточно околу 3m3 сува сечка заменува 1t пелети. Цената на сечката е секогаш ниска затоа што за нејзината припрема не се потребни хали и комплекси. Загревањето на објект со сечка е неспоредливо поефтино во споредба со загревањето на пелети.

Регулација – Регулацијата со екранот на допир во боја е многу едноставна. Комората за согорување е направена од специјален високо-температурен шамот што овозможува целосно искористување на сите енергенси кои се користат.

– Согорувањето е управувано од ламбда сонда. Ламбда сондата постојано ги контролира димните гасови и управува со доводот на примарниот и секундарниот воздух, така секогаш има совршени вредности на согорување и се постигнуваат најниски вредности на емисии без разлика на степенот на работа на котелот и горивото кое го користи. Резултатот е мала потрошувачка на горивото и ниски емисии на штети гасови.

– Системот на автоматско чистење на ложиштето ни овозможува сигурна потпала и довод на воздух за согорување.

– Вградениот механизам за чистење на цевните изменувачи со тубулаторите се активира во текот на работата со што постојано обезбедува чиста површина без потреба на работна рака на корисникот.

– Исфрлање на пепелот од ложиштето е во подвижна кутија

– Котелот е опремен со повеќе нивоа на термичка заштита

dobavljac_thumb dozator_thumb eco_logic_sa_ciscenjem_izmjenjiv

Технички податоци

Општи податоци  E.M  EcoChip 150   EcoChip 300
1 Максимална јачина kW 150 300
2 Минимилна јачина kW 50 100
3 Електроприклучок (Јачина / Фрекфенција) V,Hz 400 / 50400/50
4 Температура на димни гасови °C <160 <160
5 Максимален дозволен работен притисок bar 33
6 Максимална дозволена работна температура на котелот °C 85 85
7 Минимална дозволена работна температура на котелот °C 60 60
8 Гориво Дрвена сечка / пелет Дрвена сечка / пелет
Технички податоци на котелот и приклучоци
1 Ширина  mm 2300 3700
2 Висина / со bypass mm 2000 / 2430 2500
3 Длабочина mm 1250 1600
4 Содржина на вода во котелот l 420 770
5 Ширина  (вентилатор-котел-дозатор) mm 3700 4610
6 Težina kotla kg 1800 4350
7 Visina odvoda/ povrat mm 1900/160 2080/615
8 Минимален  подпритисок на оџак Pa / mbar 20-30 / 0,2 – 0,3 20-30 / 0,2 – 0,3
9 Висина на излез на оџакот mm 2000 2170
10 Пречник на оџак Ø 250 300

Сертификат ISO 9001 THERMOFLUX

Надворешен линк

 

 

1 reply
 1. Stojan
  Stojan says:

  PZU Dr Organdziski Stip
  Centar za In vitro oploduvanje
  http://www.organdziski.com

  Telefoni za kontakt
  070 368 761, 032 393 757, 070 368 560

  Ve molime da ni ispratite ponuda kotel za parno na peleti koj treba da ima kapacitet da zatopluva 750 kvadratni metri. Momentalno vo funkcija imame kotel od 55 kw na Ecospar koj nema kapacitet za taa kvadratura i sakame da go zamenime so pomoken kotel.

  Ve molime spored vaseto strucno mislenje da ni predlozite profesionalen kotel koj ke odgovara za nasite potrebi.

  Ako e vozmozno kotelot da ima avtomatsko cistenje.

  Ocekuvam brz odgovor od vasa strana, grejnata sezona zapocnuva naskoro.

  So pocit Dr Stojan Organdziski

Comments are closed.