Бел од богатата интернационална референтна листа на RHOSS:

HOTEL HAMPTON-ROMA-ITALIA

HAMPTON HILTON HOTEL, Рим, Италија Опремен со најсовремени технолошки решенија, кои се истакнуваат со многу високи нивоа на енергетска ефикасност, нула загадувачки емисии и голема употреба на обновливи извори на енергија. За оваа инсталација RHOSS има обезбедено климакомори, еколошки поливалентни системи за воздух, фенкојлери и касети.
 Salisburi Hospital UK SALISBURY DISTRICT HOSPITAL, Англија Инсталирана топлинска пумпа
 SERFONTANA comercial centar Switzerland
Шопинг центар SERFONTANA – Швајцарија Комплетно променет систем за климатизација и вентилација од дизајн до инсталација. Замена на два стари со нови климакомори
 Park_Inn_Hotel Berlin
PARK INN HOTEL, Берлин Инсталиран чилер на висина од 140m
 Aletto_Hotel Berlin
ALETTO HOTEL, Берлин RHOSS овозможи ладење на собите, канцелариите и сервер собите како и ладна вода
 INIVERSITA_MILANO УНИВЕРЗИТЕТ ВО МИЛАНО Огромен проект на RHOSS кој овозможи ладење на дел од факултетите
 Souq_Extra SOUQEXTRA трговски центар, Дубаи Систем за вентилација од RHOSS
 3D_Innovation_Center 3D Центар за иновација, Берлин RHOSS климатизира околу 600m2
 Choithrams_Warehouse CHOITHRAM – Веќе три декади е меѓу најголемите електронски супермаркет во Обединетите Емирати. RHOSS дизајнираше специјален проект за да обезбеди оптимални услови за чување на храна и пијалоци во нивниот најголем магацин
 Telecity TELECITY- најголем Европски телекомуникациски центар RHOSS обезбедува ладење на сервер собите и канцелариите
 Wasl_Ballroom WASL BALLROOM – дел од луксузниот хотел  LE MERIDIEN на Аеродромот во Дубаи Специјален и единствен проект на RHOSS чија опрема постигнува најдобри резултати во најлошите климатски услови во Дубаи, и овозможува одлични температури во објектот
 Radisson Blu Edwardian Hmpshire hotel RADISSON BLU EDWARDIAN HAMPSHIRE HOTEL, Лондон Дом на две високоефикасни климакомори RHOSS
 Kerateam KERATEAM – фабрика за производство на плочки, Германија Чилерите на RHOSS обезбедуваат вода за ладење на печките
 Glitz GLITZ – Дубаи – модерна станбена зграда Опремена со специјално дизајнирана опрема за климатизација од RHOSS
 Sloane_Square SLOANE SQUARE – важен трговски центар, Лондон RHOSS го инсталираше новиот чилер TurboPOWER. Нова генерација на чилери со компресеори без масло, ефикасност над класа А и HFO R1234ze еколошки гас
 City_Centar Zagreb CITY CENTAR ONE EAST – Загреб, Хрватска Трговски центар отворен во 2012. RHOSS овозможува климатизација на објектот со три Z-Power чилери
 Al_Maktoum_Hospital AL MAKTOUM HOSPITAL REDEVELOPMENT PROJECT – нова туристичка и шопинг дестинација, Дубаи. RHOSS овозможува климатизација на објектот
 Schott_AG SCHOTT е интернационална технолошка групација RHOSS ја климатизира германската филијана на технолошкиот центар
 Meydan_Business_Park MEYDAN BUSINESS PARK  Престижен банкарски и Универзитетски центар, Дубаи RHOSS ги климатизира 8-те згради со 10 чилери и останата опрема за климатизација
 Aster_Hospital ASTER AL RAFA – болница, Дубаи Системот за вентилација е целесно снабден од RHOSS
 Eversendai EVERSENDAI  – станбен компплекс во Дубаи од 12.000м2 RHOSS го снадбува објектот со своите чилери и останата опрема за климатизација
 Ruwais Temporary_Guesthouse RUWAIS – станбен и индустриски комплекс во близина на Абу Даби, изграден во мал град од неколку илјадници жители околу рафинеријата Takreer’s Ruwais Refinery. Се состои од 12 првокласни згради за привремено сместување на вработените и посетителите, со сите удобности кои би им биле потребни. Целиот комплекс е климатизиран од 60 чилери.
 Umberto_Forti Услужниот центар “UMBERTO FORTI” е еден од најамбициозните центри во последните години и претставува вистински симбол на целата индустриска област меѓу Пиза и Ливорно како и референтна точка за одржлива зграда низ целиот Тоскански регион. Јужното крило на зградата е целосно опфатено со фотоволтирачки панели, а има и градина на кровот за собирање дождовна вода за наводнување и санитарна вода. Зградата аплицираше за LEED сертификација.
 Dubai_Kent_College KENT COLLAGE Универзитет во Дубаи кој се протега на 53.000м2 RHOSS овозможува климатизација на објектот
 Universita Napoli Универзитет FEDERICO II Наполи Инсталирана високоефикасна потплинска пумпа YPOWER HE и многу климакомори со контролни табли.
 The_Mall_Jumeirah THE MALL JUMEIRAH, Дубаи Инсталација на Z-Power чилер
 Platinum_Tower PLATINUM TOWER, Дубаи Инсталација на клима комора CTA Advance
 Stora Enso STORA ENSO, Германија Одлична инсталација на систем за ладење на канцелариски и индустриски простории, и ладење на машини за пакувачкиот процес во фабриката за пакување со обновливи материјали.
 Stadium_Casablanca CASABLANCA, Зарагоза, Шпанија Инсталација на чилери во стадионот
 Bodega_Sommos BODEGA SOMMOS, Шпанија Спектакуларна инсталација на Z-Power високоенергетски ефикасен чилер во винаријата
 Transfix Производствена фабрика за електрични трансформатори TRANSFIKS, Франција Исталираше 5 клима комори CTA ADV (80.000 M3/H и една топлинска пумпа Y-Power SE
 Umm Suqeim Mall UMM SUQEIM MALL шопинг центар во близина на луксузниот хотел со 7 ѕвезди BURJ AL ARAB Инсталација на RHOSS чилери со фенкојлери
 Russia_Palazzo_Costantino НАЦИОНАЛНА КОНГРЕСНА ПАЛАТА -Санкт Петерсбург, Русија Вентилконвектори Yardy EV2
 Paraguay_Aeroporto Интернационален аеродром SILVIO PETTIROSSI, Парагвај Чилер Z-POWER
 Kiev_Aeroporto Zhulyany Ukraina Интернационален аеродром ZHULYANT, Украина Чилер Z-Power HE, фенкојлери Y-Pack FREECOOLING
 Hluboka Castle Дворец ХЛУБОКА, Чешка Република Вентилконвектори Brio EV2
 Grecia_Demo DEMO S.A фармацевтска фабрика, Грција Чилер Z-Power SE
 Ungheria_Budapest_Wellness_Center OXIGEN WELLNESS CENTAR, Унгарија Чилер Z-Power SE
 Israele_Tara TARA – фабрика за млечни производи, Израел Топлинска пумпа CTA ADV – Custom
 Nuova_Zelanda_Museo ROTURS музеј, Нов Зеланд Топлинска пумпа Y-Pack SE
 Pechino_Moma GRAND MOMA – станбен комплекс во Пекинг, Кина Клима комора CTA ADV – Custom
 Turchia_Ankara_Shopping_Center A CITY A-CITY трговски центар Анкара, Турција Чилер Z-Power HE
 Italia_Aeroporto. АЕРОДРОМ FALCONE BORSELLINO Палермо, Италија Чилер Z-Power SE