ТОПЛИНСКА ПУМПА - ELECTA - ECO

ELECTA - ECO е модел на топлинска пумпа од реномираниот Италијански производител RHOSS, кој е дел од големата Шведска Групација NIBE.
Бидејки станува збор за најнова генерација на топлински пумпи, Моделот ELECTA - ECO е со особено висок EUROVENT Сертифициран COP (Coefficient of performance), што ги прави исклучително економични, овозмозувајки Ви голема заштеда на енергија при нивното  користење.

Топлинските пумпи RHOSS Clima Evolution Italy Model ELECTA-ECO:
- се конструирани со моќен Hermetic Twin Rotary DC Inverter Kompresor;  со имплементиран најнов тип на фреон R32.

- INVERTER Технологија со исклучително висок коефициент на корисност, COP и до 5.
- Пратејќи ги светските трендови, главниот акцент на Топлинските Пумпи RHOSS ELECTA-ECO е даден на високоефикасното греење.
- Компресорот е опремен со ињектор на пареа, термална заштита и греач на оплатата
- Топлинските Пумпи RHOSS ELECTA-ECO се класифицирани во највисоките Енергетски Класи: А+++ и А++
- Карактеристики на Изменувацот на надворешна страна: перкасто јадро со бакарни цевки, со алуминиум-мангански перки; со Golden Fin  (Златно перкаст) третман против корозија; како и хидрофилен третман.

- Работен опсег: Во режим на греење, Излезни температури на топлинската пумпа и до 60 ⁰С на вода, и при -25⁰С надворешна температура.
- Поседуваат: Anti-Legionela Циклусна функција, со активациски тајмер.
- Ги карактеризира исклучително тивка работа на надворешната моноблок единица
- Имаат можност за дополнителен контролер за далецинско упраавување
- Можност за работа во 2 температурни зони: Пример (вентилконвектори (фенкојлери; подно греење, радијатори, санитарна топла вода).
- Како и Можност за сетирање на опција: Одмор и Antifreeze Function – функција против замрзнување.

- Топлинските Пумпи RHOSS Italy се сертифицирани со најпрестижниот Европски сертификат за квалитет  EUROVENT.

- Поседуваат температурна сонда за конекција со бојлер за санитарна топла вода
- Имаат вградена Температурна сонда за менаџирање на топлинската пумпа, соодветно сетираната амбиентална температура
- Поседуваат RS485 Интерфејс за сериска комуникација со други уреди (Modbus RTU protocol).
- Имаат можност за инсталирање на iOS и Android APP Апликација за менаџирање на топлинската пумпа преку смартфон или таблет
- Гаранцијата за RHOSS Топлинските Пумпи ELECTA-ECO е полни 24 месеци, со можност за продолжување на гаранцијата.

*** Подетални информации за Топлинските Пумпи можете да прочитате во конкретниот Каталог, како и на сајтот на RHOSS на следниов линк:
https://www.rhoss.com/products/applied-systems-en/applied-systems/chillers-heat-pumps-air-cooled-axial-fans/-/electa-eco-939

*** Линк на кој можете да погледнете видео презентација за Топлинските Пумпи RHOSS Model NEW ELECTA ECO Monobloc:


ELECTA-ECO - THAITI 106-116

rhoss/electa eco
Упатство

Mini-Y NF THAEY 105-111 NF

rhoss/mini ynf
Упатство

COMPACT-Y NF PlUS & NF PLUS THAETY 115-127 NF & 122-130

rhoss/compact y nf plus sm
Упатство

MIDIPACK - I & ECO TCAITI-THAITI 131-155 & 138-262

rhoss/midipack i eco
MidiPACK-I ECO TCAITI-THAITI
MidiPACK-I TCAITY-THAITY

EasyPACK-HT65 -THAETY-THAESY-269-296

rhoss/compact y easy pack ht
Упатство

We use cookies and analytics software to provide you with a better user experience. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. Learn more