fondital/fondital
Алуминиумски Радијатори – FONDITAL Italy Model EXCLUSIVO – FONDITAL е врвен Италијански бренд производител на алуминиумски радијатори со репутација за исклучителен квалитет уште од далечната 1970 та.

Со своите иновативни карактеристики   FONDITAL Model EXCLUSIVO  алуминиумските радијатори се двојат по квалитет од сите останати Италијански радијатори кои што се на пазаров.
fondital/fondital 01
Произведени се без заварување, со уникатна ексклузивна термоелектрична технологија (најновиот патент на FONDITAL).Процедурата (иновативниот патент) на термоелектрично спојување се изведува со строго контролирана температура која што го спречува пукањето и порозноста, со што се добива алуминиумско радијаторско ребро со идеална компактност, цврстина и стабилност.

Радијаторите FONDITAL Model EXCLUSIVO се со врвни перформанси и имаат напредна термодинамичка конструкција која што им овозможува висок коефициент на загревање и висока размена на топлина дури и кај системи за греење со ниски температури.
fondital/fondital 02
Радијаторите FONDITAL Model EXCLUSIVO се 100 % произведени во Италија и важат за најквалитетни Италијански алуминиумски радијатори со неодолив надворешен изглед кој им го овозможува совршениот финиш, без варови.
Поседуваат специјална валва (на влезот каде што доага цевката), која што спречува појава на корозија предизвикана од таложење на нечистотии на дното од радијаторот со текот на времето.

 Радијаторите FONDITAL Model EXCLUSIVO поминуваат низ процес на двослојно фарбање со стабилна боја која што останува непроменета со текот на времето.

fondital/fondital 03
 Една од главните карактеристики на радијаторите FONDITAL Model EXCLUSIVO е исклучителна издржливост дури и на високи притисоци во инсталацијата, номинален работен притисок им е 16 бара, а секој радијатор се тестира на 24 бара, точка на пукање е тек на неверојатни 60 бара.

We use cookies and analytics software to provide you with a better user experience. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. Learn more