THERMOFLUX Logo Vektorsko 3

КАМИНИ НА ПЕЛЕТИ, ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ THERMOFLUX INTERIO

КАМИНИ НА ПЕЛЕТИ THERMOFLUX INTERIO

  ТОПЛОВОДНИ КАМИНИ НА ПЕЛЕТИ (ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ)

  КАМИНИ НА ПЕЛЕТИ THERMOFLUX  INTERIO 14 ( 14 kW )                                              

  КАМИНИ НА ПЕЛЕТИ THERMOFLUX  INTERIO 20 ( 20 kW )

• ПОТПОЛНО АВТОМАТСКИ КАМИНИ НА ПЕЛЕТИ (ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ) ЗА ПОВРЗУВАЊЕ СО ИНСТАЛАЦИИ ЗА ЦЕНТРАЛНО ГРЕЕЊЕ
• ИСКЛУЧИТЕЛНО КВАЛИТЕТНА ИЗРАБОТКА ОД СЕРТИФИЦИРАН ЧЕЛИК
• УКРАСЕНА СО РАЧНО ИЗРАБОТЕНА ИТАЛИЈАНСКА КЕРАМИКА И КЕРАМИЧКО СТАКЛО ПРЕКУ КОЕ ИМАТЕ ПРЕКРАСНА ГЛЕТКА НА ПЛАМЕНОТ
• ОСОБЕНО ВИСОК СТЕПЕН НА ИСКОРИСТУВАЊЕ – 94%
• КАМИНИТЕ (ПЕЧКИТЕ) СЕ КОМПАКТНИ, ОПРЕМЕНИ СО СУФИСТИЦИРАНА АВТОМАТИКА, ЦИРКУЛАЦИОНА ПУМПА, ЕКСПАНЗИОНЕН САД, СИГУРНОСЕН ВЕНТИЛ И ВГРАДЕН МЕХАНИЗАМ ЗА ЕДНОСТАВНО ОДРЖУВАЊЕ И ЧИСТЕЊЕ
• ИМААТ ВГРАДЕН РЕЗЕРВАР ЗА ПЕЛЕТИ СО КАПАЦИТЕТ ОД 30 kg

КАМИНИ НА ПЕЛЕТИ, ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ THERMOFLUX INTERIO

Греењето на пелети во моментов е апсолутен хит бидејќи е два пати поевтино од греењето на нафта и струја, а дури и до три пати поевтино од греењето на индустриска струја. Со нашите котли и камини на пелети заштедувате, а сте потполно стоплени во секое време. Користењето и одржувањето на котлите и камини на пелети THERMOFLUX PELLING И INTERIO е многу едноставно како поради нивната конструкција така и поради самите физички карактеристики на пелетите (калориската моќност)

Задоволство ни е да Ви ја претставиме линијата на Камини на пелети INTERIO, топловодни печки наменети за спојување со инсталации за централно греење.

Поголемиот дел од енергијата ја пренесува на водата за загревање на радијаторите, а еден мал дел оддава преку стаклото.

Камините INTERIO со својата префинета изработка, функционалност и убавина ќе ги освојат сите ваши сетила. Претставуваат извонреден спој на модерен, уникатен дизајн и максимална економичност, а воодушевуваат со својот квалитет, брзина на загревање на просторот и комфорот кој го создаваат. Имаат висок степен на искористување 94%.

Ги карактеризира исклучително квалитетна изработка од сертифициран челик, а декорацијата ја надополнува рачно изработената италијанска керамика, додадена на горната плотна и страните на печката, која на INTERIO му дава нота на вонвременска елеганција.

Зависно Вашиот избор бојата на керамиката може да биде кармин црвена, бела или мермерна беж боја.

На предната страна имаат керамичко стакло отпорно на температури и над 750 °С. Пламенот кој се гледа преку стаклото создава прекрасна, многу пријатна атмосфера во Вашиот дом или работни простории, топлина која смирува и инспирира.

bez kamin INTERIO 14 i 20kW bord kamin INTERIO bel kamin INTERIO

Камини на пелети INTERIO се компактни, потполно опремени со вградени експанзионен сад, циркулациона пумпа и сигурносен вентил, а внатре во нив имаат и резервар за пелети со капацитет од 30 kg.

Автоматиката која е инкорпорирана во печката пружа удобност на потполно автоматско загревање на Вашиот дом со можност за многу детално и прецизно програмирање на палењето и гасењето со дневен и неделен тајмер ( дури и до 4 пати дневно палење и 4 пати дневно гасење ), при поврзување со собни термостати по постигнување на зададената (саканата) температура печката ја гасне, ја сведува на минимум својата работа се до следниот регистриран пад на температурата од страна на термостатот, со ова каминот прави огромна заштеда на енергенсот (пелетите) сведувајќи ја на минимум нивната потрошувачка.

Камините се со првокласен квалитет, сертифицирани со TÜV THÜRINGEN Сертификат за квалитет на Техничкиот Универзитет во Виена, Австрија (Technische Universität Wien), Сертификат TÜV NORD, a поседуваат и ISO 9001:2008 Сертификат, како и CE Сертификат.

  J.M INTERIO 14 INTERIO 20
1 Тежина на каминот kg. 204 214
2 Топлински учинок kW 4.6 14,1 6 18
3 Зрачење на топлина во просторот kW 2 2,2
4 Содржина на вода во каминот L 33 25
5 Потпритисок на оџакот mbar 0,05 / 0,1 0,05 / 0,1
7 Појдовен / Повратен вод inch 1” 1”
8 Температура на димните гасови oC cca160 cca160
9 Макс. раб. температура oC 80 80
10 Макс. раб. притисок Bar 2,5 2,5
11 Висина до средина на оџакот mm 315 315
12 Длабочина на печката mm 657 657
13 Ширина на печката mm 634 634
14 Висина на печката mm 1089 1089
15 Достапни бои на керамиката црвена/ бела/беж црвена/ бела/беж
16  Дијаметар на оџакот mm 80 80
17 Висина на довод / поврат mm 925.5 /142.5 925.5 / 142.5
18 Количина на пелети во резервоарот kg 30 30
19 Потрошувачка на електрична енергија номинално / макс. W 90 / 340 100 / 350
20 Температура на водата на излезот мин. / макс. oC 55 / 80 55 / 80
21 Димензии на стаклото mm 318x236x4 318x236x4
22 Мин. / Макс. потрошувачка на пелети kg/h 1-3,1 1.35-4,1
23 Гориво пелет пелет
24 Извод на оџакот ( доле-назад ) назад назад

Упатство за употреба на камин INTERIO

Сертификат ISO 9001 THERMOFLUX

Сертификат Interio+14

Сертификат Interio+20

Надворешен линк