РАДИЈАТОРИ

 

Radijatori, panelni, parno, PEKPAN

 

ПАНЕЛНИ РАДИЈАТОРИ – PEKPAN

 

Фабриката за производство на панелни радијатори PEKPAN е основана во далечната 1969 год.

Како резултат на долгогодишното искуство се создадени PEKPAN панелни радијатори, кои не без причина се наречени “ТИТАНИ МЕЃУ ПАНЕЛНИТЕ РАДИЈАТОРИ”.

RADIJATORI, PANELNI RADIJATORI, PEKPAN MODEL FLAT, PARNO

 

PEKPAN Model CompactPEKPAN Model Ventile Compact panelni radijatori

 

Радијаторите се изработени со најсовремен, целосно интегриран, компјутерски контролиран и потполно автоматизиран производен процес, по сите европски и светски стандарди : CE, EN 442, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, TSE, GOST-R, UKR-SEPRO. Атестирани се и на Политехничкиот Универзитет во Милано (Politecnico di Milano) кадешто се потврдени вредностите од Техничкиот каталог.

PEKPAN панелните радијатори восхитуваат како со својата ефикасност така и со својата софистицираност и начин на изработка при која е внимавано и на најситните детали.

Едноставно кажано PEKPAN панелните радијатори се “НАПРАВЕНИ ДА ТРААТ” подолго од сите очекувања.

 

25012013170550                      PEKPAN Radijator na naprecen presek kade se gleda deka konvektorite vo vnatreshnosta se celi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КАРАКТЕРИСТИКИ НА PEKPAN ПАНЕЛНИТЕ РАДИЈАТОРИ:

Висока топлинска моќност (максимално топлотно оддавање) која се должи на совршениот дизајн на радијаторот и големата површина на конвекторите. PEKPAN панелните радијатори се висока класа на панелни радијатори со полни конвектори во внатрешноста, кои одат по целата должина на радијаторот (од горе до долу) поради што имаат голема сила на загревање.

– Ладно валан топлиноспроводлив челичен лим изработен според DIN EN 10130 стандард со DC 01 квалитет

– Модерна 33,3mm водена комора

– Врвна антикорозивна заштита и отпорност на надворешни влијанија со нано-технолошки третирана површина, со што се овозможува долги години радијаторите да останат бисерно бели што е една од главните карактеристики кои што ги издвојуваат PEKPAN радијаторите.

– При процесот на фарбање на PEKPAN радијаторите се применува техника на троструко одмастување; катодно темелно фарбање; високо квалитетна фарба со еколошка боја на водена база и RAL 9016 епоксиден полиестер со електростатско нанесување.

– Максимална работна температура до 110°С

– 4 х Р 1/2” приклучоци

– Со секој радијатор доаѓа гратис комплетен сет за приклучување составен од: штопна, вентил за воздух, држачи, завртки и типли.
– Се произведуваат во 5 различни висини: 300mm – 400mm – 500mm – 600mm – 900mm
– 27 Различни должини, по избор од 400mm до 3000mm со зголемување од 100mm
– Отпорни се на висок притисок
– Тестиран притисок 13 bar
– Работен притисок 10 bar
– Гаранција 10 години

 Tip 22 90/70oS 75/65oS висина должина
PEKPAN 600×400 896 W 705 W 600 400
PEKPAN 600×600 1343 W 1057 W 600 600
PEKPAN 600×800 1791 W 1409 W 600 800
PEKPAN 600×1000 2239 W 1762 W 600 1000
PEKPAN 600×1200 2687 W 2114 W 600 1200
PEKPAN 600×1400 3135 W 2466 W 600 1400
PEKPAN 600×1600 3582 W 2818 W 600 1600
PEKPAN 600×1800 4030 W 3171 W 600 1800
PEKPAN 600×2000 4478 W 3523 W 600 2000
PEKPAN 300×1200 1298 W 1037 W 300 1200
PEKPAN 300×2000 2164 W 1728 W 300 2000
PEKPAN 400×1400 1979 W 1582 W 400 1400
PEKPAN 400×2000 2827 W 2260 W 400 2000
PEKPAN 500×1000 1848 W 1457 W 500 1000
PEKPAN 500×1200 2218 W 1749 W 500 1200
PEKPAN 500×1400 2588 W 2040 W 500 1400
PEKPAN 500×1600 2957 W 2332 W 500 1600
PEKPAN 500×1800 3327 W 2623 W 500 1800
PEKPAN 500×2000 3697 W 2914 W 500 2000
PEKPAN 900×400 1099 W 872 W 900 400
PEKPAN 900×600 1648 W 1308 W 900 600
PEKPAN 900×800 2198 W 1744 W 900 800
PEKPAN 900×1000 2747 W 2179 W 900 1000
PEKPAN 900×1200 3297 W 2615 W 900 1200

РАДИЈАТОРИ, ПАНЕЛЕН РАДИЈАТОР, PEKPAN МОДЕЛ FLAT Standart-4 OK
PEKPAN панелен радијатор Модел – FLAT   PEKPAN панелен радијатор Модел – COMPACT
Standart-3 OK Standart-3
PEKPAN панелен радијатор Модел – HYGIENIC    PEKPAN панелен радијатор Модел – COMPACT                                           

Каталог

PEKPAN нов каталог

PEKPAN Panel Radiators Declaration of Performance from the Institute POLITEHNICO DI MILANO

PEKPAN Radiators ISO 9001

PEKPAN Radiators ISO 14001

PEKPAN Radiators OHSAS 18001

Pekpan sertifikat ISO 90001

PEKPAN PEKSA GROUP NF Certificate TYPE 22

Надворешен линк