THERMOFLUX Logo Vektorsko 3

Греењето на пелети во моментов е апсолутен хит бидејќи е два пати поевтино од греењето на нафта и струја, а дури и до три пати поевтино од греењето на индустриска струја. Со нашите котли и печки на пелети заштедувате, а сте потполно стоплени во секое време. Користењето и одржувањето на котлите и печките THERMOFLUX  е многу едноставно како поради нивната конструкција така и поради самите физички карактеристики на пелетите (калориската моќност)
Minitherm 8kW е амбиентална печка-дувалка на пелети кој има вграден вентилатор кој го издувува топлиот воздух во просторот кој се загрева.
Може да загрева простор од 60-80 m².
Печката Minitherm има вградена комплетна автоматика. Седумдневниот временски термостат и автоматското палење пружаат удобност на потполно автоматско загревање на Вашиот дом кога и да го посакате тоа и со висина на температурата која Вие ќе ја зададете. За непречена работа не им е потребен квалитетен оџак, поради ова, а и поради малите димензии претставува идеално решение за станови.
MINITHERM-ambient

Пламенот кој се гледа низ стаклото во Вашиот простор создава пријатна, топла и уникатна атмосфера која смирува и инспирира.

• Печката Minitherm има во себе интегриран резервоар кој собира15 kg пелети
• Тивка, мирна и пријатна работа на печката
• Едноставно користење, чистење и одржување
• 5 години гаранција
• Чисто и еколошко греење, минимална емисија на излезни гасови
• Се наоѓа на BAFA (Германија) и EKOsklad (Словенија) листите на државно субвенционирање за чиста енергија
Печките се со првокласен квалитет, сертифицирани со TÜV THÜRINGEN Сертификат за квалитет на Техничкиот Универзитет во Виена, Австрија (Technische Universität Wien) a поседуваат и ISO 9001:2008 Сертификат, како и CE Сертификат.
              
Сертификат Minitherm 8