baxi logo small

BAXI CLIMA EVOLUTION ТОПЛИНСКИ ПУМПИ

baxi toplinski pumpi

BAXI Clima Evolution Italy е еден од најпопуларните Италијанските брендови производител на Топлински Пумпи, фабриката BAXI е основана во далечната 1866 година а во Македонија активно влегува токму од оваа 2019 година и допрва ке следи промоцијата во нашата земја.

AXI е водечки Италијански бренд во областа на греењето, а целиот ранг на Топлинските пупми BAXI се произведува исклучително во Италија; BAXI има одлична соработка со MITSUBISHI MOTORS, така што компресорот на Топлинската пумпа MITSUBISHI Compressor,  е изработен во Јапонија.


BAXI Топлинските пумпи се произведуваат со тип на компресор – TWIN ROTARY (некои модели на BAXI се со SCROLL компресор)

Компресорите се INVERTER DC Модулирачки компресори карактеризирајки се со висок степен на модулација од 30 % до 130 %, што ги прави исклучително ефикасни и прилагодливи на различни услови и температурни разлики.

BAXI Топлинските пумпи ги поседуваат најпрестижните Европски Сертификати за квалитет издадени од реноминираниот Европски Институт EUROVENT.

На оваа нова генерација на Топлински пумпи најмногу до сега е даден акцентот на максималната ефикансост во однос на греењето.

Енергетска ефикасност:
– Висок COP и EER – идеален за нови обновливи системи
– Модулирачка моќност на инвертер DC компресор , модулирање од
30% до 130 %

Флексибилност и сигурност при работа:
– Топла вода до 60°C
– Загревање на воздухот до -20°C (-15°C for PBS-i 4 MR/6) до +35°C
– Ладење на воздухот +46°C

Новите достинувања и технологии кои што се применети при креирањето на оваа нова генерација на Топлински пумпи INVERTER Технологија со екстремно висок коефициент на корисност – A ++ енергетската класа; овозможуваат уште поголема заштеда на енергија при греењето и разладувањето на домовите или деловните објекти.
baxi 11

Карактеризирани со: 

Работа при тивок режим на надворешната единица.

Имаат можност за работа во две темрературни зони(пр. радијатори/вентилоконвектори/подно греење/продуцирање на санитарна топла вода).

Можност за приклучок на соларни панели.


baxi 12

BAXI  Топлинските пумпи – модел PBS-i 2019 се клафицирани во највисоката енергетска класа за Топлински пумпи А ++ со ,COP од 4,3 до 4,7.

Една од главните одлики на BAXI Топлинските пупми им е високо ниво на перформанс, греење со произведување на топла вода со излезна темпретаура и до 60   дури и при многу ниски надворешни температури до – 20 , како и ладење при екстремно високи надворешни температури.

По тој повод и цените за BAXI Топлинските пумпи во моментов се многу намалени и се со промотивни цени што е уникатна можност купувачот да вгради во својот дом Топлинска пумпа со врвен квалитет, а по исклучителна ниска цена.

Гарантниот рок за BAXI Топлинските пумпи е 24 месеци.

Link:

https://www.baxi.co.uk/

baxi sema

We use cookies and analytics software to provide you with a better user experience. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. Learn more