baxi/baxi

BAXI Clima Evolution Italy е еден од најпопуларните Италијански брендови производител на Топлински Пумпи, фабриката BAXI е основана во далецната 1866.

Во моментов имаме промотивни цени за BAXIТоплинските Пумпи, што е уникатна мозност купувацот да вгради во својот дом Топлинска пумпа со врвен квалитет, а по исклуцително ниска цена.

BAXI е водечки Италијански бренд во областа на греењето, целиот ранг на топлинските пумпи BAXI се произведува исклуциво во Италија; BAXI има одлична соработка со MITSUBISHI MOTORS, така што срцето на топлинската пумпа, компресорот е MITSUBISHI Компресор изработен во Јапонија.

baxi/baxi heating
baxi/baxi heat pump

BAXI Топлинските Пумпи се произведуваат со TWIN ROTARY Тип на COMPRESSORI, (некои модели на BAXI се и со SCROLL COMPRESORI).

Компресорите се INVERTER DC МОДУЛАЦИСКИ COMPRESSORI карактеризирајки се со висок степен на модулација од 30% до 130%, што ги прави исклучително ефикасни и прилагодливи на различни услови и температурни разлики.
BAXI Топлинските пумпи ги поседуваат најпрестизните Европски Сертификати за квалитет издадени од реномираниот Европски Институт EUROVENT и се класифицирани во високата енергетска класа за топлински пумпи А++. Со COP и до 4,7. со што Ви овозмозуваат максимален комфор со голема заштеда на енергија. 
На оваа нова генерација на Топлински Пумпи најмногу до сега е даден акцент на максимална ефикасност во однос на греењето.

Новите достигнувања и технологии кои што се применети при креирањето на оваа нова генерација на топлински пумпи INVERTER Технологија со висок коефициент на корисност - А++ енергетска класа; овозмозуваат уште поголема заштеда на енергија при греењето и разладувањето на домовите или деловните објекти.
Една од главните одлики на BAXI Топлинските пумпи им е високото ниво на перформанс, греење со произведување на топла вода со излезна температуре и до 60⁰ C дури и при многу ниски надворешни температури од -20⁰ C, како и ладење и при високи надворешни температури..
 
Воедно BAXI Топлинските Пумпи ги карактеризира исклучително тивка работа на надворешната единица. 
Имаат можност за работа во 2 температурни зони (пр. радијатори / вентилконвектори / подно греење / продуцирање на санитарна топла вода), како и можност за приклучок на соларни панели.

 Во однос на вградената автоматика во BAXI Топлинските Пумпи, на нејзиниот квалитет е посветено особено внимание да биде со врвни перформанси, BAXI е во долгогодишна соработка со SIEMENS и BERTELLI.
Гарантниот рок за BAXI Топлинските Пумпи е полни 24 месеци.
Сите погоре наведени карактеристики им овозмозуваат на BAXI Топлинските Пумпи да стојат рамо до рамо со топлинските пумпи од најпопуларните Светски брендови, а воедно имаат и предност што целокупната топлинска пумпа се финализира под врвната стручност на Италијанските Инженери.

Голема предност на брендот BAXI е и нивната беспрекорна техничка поддршка во постпродажниот период, никогаш неоставајки го купувачот (корисникот) незадовелен од користењето на било кој BAXI Производ.

https://www.baxi.it/prodotti/pompe-di-calore/aria-acqua-splittate-inverter/pbs-i-wh2

Видео со интересен опис на BAXI Топлинските Пумпи, во видеото се споменува реномираната Германска Групација BDR THERMEA GROUP, чија членка е брендот БАЏИ:


Поради исклучителните перформанси на топлинските пумпи BAXI PBS - I и високото COP, влезени се во ГЕФФ Лигата за субвенционирање од страна на Европска Банка (Фондови од Европска Унија). Така што имате можност да добиете сигурна субвенција за нив, како и субвенција за пропратната опрема поврзана за Топлинската Пумпа, а и можност за отплата на рати. 

Субвенцијта Европска Банка ја дава како процент од вкупната инвестиција, 15%-20% од вкупната сума.
Овие субвенции вазат за сите жители на Македонија.

Субвенцијата, Европска Банка Ви ја исплака на Ваша трансакциска сметка.

The perfect combination of functions and performance

baxi/baxi dba
baxi/baxi group

We use cookies and analytics software to provide you with a better user experience. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. Learn more